miercuri, 26 decembrie 2012

I s-au închinat

“Au văzut Pruncul… s-au aruncat cu fata la pământ, şi I s-au închinat” Matei 2:11

El s-a născut în cel mai umil locaş şi totuşi cerul s-a umplut de cântările îngerilor. Locul naşterii Lui a fost staulul animalelor şi totuşi o stea i-a adus pe cei bogaţi de la mile depărare ca să I se închine. Naşterea Lui s-a opus legilor vieţii şi moartea Lui s-a opus legilor morţii şi totuşi nu există nici o minune mai mare decât naşterea Lui, viata Lui, moartea Lui, învierea Lui şi învăţăturile Lui. Nu a avut lanuri de porumb sau bărci de pescuit şi totuşi a întins o masă pentru 5000 de oameni şi a avut pâine şi peşte pe săturate. Nu a stat niciodată pe covoare scumpe şi totuşi a umblat pe ape şi apele L-au ţinut. 

Răstignirea Lui a fost crima crimelor şi totuşi din perspectiva lui Dumnezeu nu a existat alt preţ care ar fi putut face posibilă răscumpărarea noastră. Când a murit, putini L-au jelit dar Dumnezeu a acoperit soarele cu un înveliş întunecos. Cei ce l-au răstignit nu au tremurat pentru ce au făcut şi totuşi pământul s-a cutremurat sub ei. Păcatul nu L-a atins niciodată. Corupţia nu a putut pune stăpânire pe trupul Lui. Timp de peste trei ani a predicat Evanghelia. Nu a scris nici o carte, nu a avut casă şi nu a înfiinţat nici o organizaţie. Totuşi, după două mii de ani, El reprezintă figura centrală a istoriei omenirii, tema perpetuă a oricărei predicări, axul în jurul căruia se învârt erele şi singurul Răscumpărător al rasei umane. în această perioadă a sărbătorii şi a dăruirii de cadouri, să ne alăturăm magilor care “s-au aruncat cu fata la pământ şi I s-au închinat” (Matei 2:11)
Să nu uităm, Crăciunul se referă la Hristos!
Amin!

duminică, 16 decembrie 2012

Facă-vi-se după credinţa voastră!

“De ce mă tem, aceea mi se întâmplă” (Iov 3:25)

Nick era un tip dur şi cu o reputaţie urâtă. Lucra la căile ferate. Într-o noapte, după ce toţi colegii de muncă au plecat acasă, s-a închis din greşeală în vagonul frigorific. îngrijorat că temperatura este sub punctul de îngheţ, a strigat după ajutor, dar în zadar Cu cât se gândea mai mult la situaţie, cu atât i se făcea mai frig, până când, în cele din urmă, a început să dârdâie necontrolat. Convins că are să moară, a scris o scrisoare familiei, spunându-le ce s-a întâmplat A doua zi dimineaţa, au găsit trupul lui Nick. Autopsia a arătat că într-adevăr îngheţase de frig şi murise. Dar investigatorii au descoperit ceva uluitor. Vagonul în care s-a blocat Nick era stricat şi fusese deconectat. În noaptea în care a îngheţat, temperatura din vagon a fost de 16 grade, puţin sub temperatura camerei. Dar pentru că el se aştepta să moară, a pierdut lupta în mintea lui.
Ceea ce crezi despre viata ta este mai important decât ce crede oricine altcineva. Iov a spus: “De ce mă tem, aceea mi se întâmplă”. Ai grijă ce anticipezi; aşteptările negative devin profeţii ce se auto-împlinesc. Dumnezeu a promis că te va ajuta, dar tu ai votul decisiv. Prin faptul că te concentrezi asupra laturii negative, eşti de acord să-l laşi pe Satana să te înfrângă. Domnul Isus a spus: “Facă-vi-se după credinţa voastră!” (Matei 9:29). O altă traducere sună în felul următor “Devii ceea ce crezi”. Aşa că pune-te în acord cu Cuvântul lui Dumnezeu şi concentrează-te pe promisiunile lui şi nu pe problemele tale. Când faci aşa, credinţa ta te va duce la noi niveluri ale victoriei. Dar depinde de tine să faci primul pas!
Amin.

miercuri, 5 decembrie 2012

ÎN CIUDA CONDIŢIILOR SI ÎMPOTRIVIRILOR

“Tu imi întinzi masa în fata potrivnicilor mei”
(Psalmul 23:5)
Dacă acum treci printr-o perioadă dificilă, citeşte aceste cuvinte: “Tu îmi întinzi masa în faţa potrivnicilor mei; îmi ungi capul cu untdelemn, şi paharul meu este plin de dă peste el. Da, fericirea şi îndurarea mă vor însoţi în toate zilele vieţii mele” (v .5-6). Subliniază cuvântul “da”. Este garanţia lui Dumnezeu! Când face Dumnezeu ca paharul tău să dea peste el? Când îti dă El putere să învingi? Când îşi demonstrează El bunătatea şi îndurarea? În prezenta potrivnicilor tăi! Soarta şi împotrivirile nu-L pot opri pe Dumnezeu să te binecuvânteze. “Dar eu chiar mă zbat”, spui tu. Zbaterea e o dovadă că nu ai fost învins, că refuzi să te dai bătut, că victoria e încă posibilă şi că eşti în creştere. Câtă vreme continui să umbli cu Dumnezeu şi să te încrezi în El, El va lucra pentru tine.

El îşi va trimite Duhul să te călăuzească, Cuvântul să-ti lumineze mintea şi prieteni să te întărească în vreme grea. Dacă poţi fi învăţat, poţi fi salvat. Fii cu inima deschisă, continuă să-L asculţi pe Dumnezeu, continuă să I te supui şi vei vedea că problema ta este doar o secvenţă din “El sprijină pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui” (2 Cronici 16:9). De asemenea, vei descoperi că puterea Lui vine când eşti cel mai slab (2 Corinteni 12:7-9). În cele din urmă vei putea să-i mulţumeşti lui Dumnezeu pentru duşmanii tăi, căci El a promis că te va binecuvânta chiar în mijlocul lor. Oamenii şi împrejurările nu-ţi hotărăsc viitorul, ci Dumnezeu – deci uită-te la El!
Amin!