luni, 17 martie 2014

Identifica sursa si foloseste autoritatea pe care ti-a dat-o Dumnezeu



“Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui” (Efeseni 6:12)

Satana foloseşte oamenii şi circumstanţele, dar nu aceştia sunt adevăraţii noştri duşmani – el este. El lucrează prin oameni şi circumstanţe, apoi se desfată vâzăndu-ne cum reacţionam fără să ne dăm seama că el este sursa.
Când Satana l-a folosit pe Petru încercând sa-L împiedice pe Isus să se ducă la cruce pentru a-Şi împlini menirea pentru care L-a trimis Dumnezeu Isus S-a întors şi i-a zis lui Petru: “înapoia Mea, Satano: tu eşti o piatră de poticnire pentru Mine! (Matei 16 23) Satana l-a folosit pe Petru, dar Domnul Isus a ştiut că nu Petru este problema Lui. Aşa că “i-a întors spatele” lui Petru şi s-a dus la sursă – Satana. Deci, mai întâi, identifica sursa problemei tale. La cruce Domnul Isus s-a rugat: “Tată, iartă-i, căci nu ştiu ce fac (Luca 23:34).
Când înţelegi că strategia lui Satana este să-i folosească pe alţii să te zdrobească, este mai uşor să-i ierţi. Nu trebuie să cari povara resentimentului sau să-i critici sau să încerci să-i schimbi; îi poti încredinţa în mâinile lui Dumnezeu. Nu vei fi scutit de atacurile diavolului, dar vei avea un scut împotriva lui şi nu vei fi descurajat sau înfrânt de el.
Vezi tu, dacă diavolul nu te poate înfrânge complet, se va mulţumi să te ţină legat. Astfel nu vei merge mai departe spre victorie, în al doilea rând, foloseşte autoritatea pe care ţi-a dat-o Dumnezeu. Domnul Isus a spus: Am văzut pe Satana căzând ca un fulger din cer.” lată că v-am dat putere … peste toata puterea vrăjmaşului” (Luca 10:18-19). Aşadar, identifică sursa şi foloseşte autoritatea pe care ţi-a dat-o Dumnezeu.
Doamne ajută! Doamne dă izbandă!
Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu